A mig camí

El projecte ENTOURAGE està a la meitat del seu camí. Què hem fet fins ara? El divendres passat vam organitzar una sessió interactiva amb persones residents de major edat que van amb bicicleta per Barcelona, un esdeveniment il·lustratiu del que representa el projecte.

Imatge de la sessió (imatge del autor)

Ens ho vam passar en gran durant la sessió de feedback que va reflexionar sobre el treball de camp a Barcelona centrat en les experiències amb bici de persones majors de 60 anys. Gairebé la meitat dels 40 participants en la recerca es van unir per a parlar dels resultats inicials de l’estudi, compartir experiències i fins i tot van fer una passejada amb bicicleta junts 🙌🏽

Amb l’ajuda experta del Bicicleta Club de Catalunya, ens vam centrar en la qüestió de com perceben les persones majors de 60 anys l’ús de la bicicleta a Barcelona. Quines són les fortaleses i febleses de l’anar amb bici en l’edat avançada? 

Què hem fet?

Com a part del projecte ENTOURAGE, els últims mesos hem organitzat diverses activitats de recerca amb persones majors de 60 anys. Aquest grup de persones ocupa un lloc menys destacat en el coneixement de la mobilitat urbana activa (a peu, amb bicicleta). Al mateix temps, per a un envelliment positiu i saludable, és essencial que persones de totes les edats tinguin accés a aquestes maneres de moure’s per la ciutat.

Vam convidar a 40 persones majors de 60 a participar en el nostre estudi, amb l’objectiu de conèixer millor les experiències del seu ús de la bicicleta, els seus plaers i obstacles, i les diferents maneres d’utilitzar-la al llarg de la vida. Vam parlar amb usuaris de la bicicleta de tota la vida, amb persones que acaben d’aprendre a anar amb bicicleta, i amb persones amb experiència entremig. Per a avaluar conjuntament les històries i experiències que escoltàvem durant la recerca, vam convidar a tots els participants a un esdeveniment social i un taller en la tarda del divendres 23 de setembre. Vam fer una passejada amb bicicleta des de Sant Antoni cap a Sants amb un expert en recorreguts urbans que ens va portar al lloc de la reunió. Aquí vam celebrar una “sessió de feedback” interactiva per a parlar i interpretar els primers resultats de l’estudi.

Cartel de l’esdeveniment

Què vam descobrir?

La sessió va estar marcada per la paraula Compartir, tant per part de l’investigador com dels participants. L’investigador Wilbert va compartir les seves primeres impressions sobre l’amigabilitat de l’ús de la bicicleta i el disseny urbà de Barcelona, sobre la temporalitat del començar a usar la bicicleta – o continuar fent-ho –, i sobre els beneficis que la bicicleta aporta a la mobilitat i el benestar del conjunt dels participants. Els assistentes a la sessió van compartir els trams per anar amb bici que estimen i odien, i van realitzar una anàlisi DAFO al voltant de l’ús de la bicicleta en l’edat avançada.

Vam arribar a la conclusió que la participació de les persones d’edat avançada és clau per a un futur de la mobilitat urbana més sostenible. La seva aportació i visibilització poden fer-les servir d’exemple per a una mobilitat ciclista inclusiu en les pròximes generacions, tant dels majors com dels joves!

Imatge de la sessió (imatge del autor)

Continuem actualitzant aquest web. No podeu esperar? Posa’t en contacte a través de la nostra página de contacto.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: